Doe mee met
Elin & Fedde


Doe mee

Doe mee met
Elin & Fedde

Doe mee

Het verhaal

Zus Elin (11) en broer Fedde (8) zijn de nieuwe ambassadeurs van KiKa Korte Broek. Op 1 september 2021 krijgt Fedde te horen dat hij ziek is. Hij heeft een hersentumor. Een zware periode van behandelingen en drie operaties volgt. Gelukkig gaat het steeds beter met hem. Fedde heeft een resttumor die gelukkig stabiel is. "De controles zijn altijd spannend", zegt zijn moeder Maud.

Elin kwam vorig jaar al in actie. Dit jaar doen ze het sámen en roepen iedereen op om mee te doen! Laat deze twee kanjers niet in de kou staan.

Kom in actie   Lees het hele verhaal

Meer weten over KiKa Korte Broek?


Praktische informatie

Wanneer is KiKa Korte Broek?
KiKa roept iedereen op om van 18 t/m 22 december een korte broek aan te trekken.
Waarom een korte broek?
Een korte broek in de winter valt op waardoor je laat zien dat je kinderen met kanker niet in de kou laat staan. Wedden dat je wordt aangesproken op straat? Dan kan je mooi vertellen waar je dit voor doet. Zet je beste beentje voor en trek aan die korte broek. Zo helpen we samen kinderkanker de wereld uit.
Wat is het doel van KiKa Korte Broek?
Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Gelukkig worden steeds meer kinderen beter. Maar 1 op de 5 redt het niet.
KiKa steunt onderzoek zodat behandelingen beter worden en ieder kind met kanker geneest in de toekomst.
Mag ik zelf weten welke dag ik een korte broek draag?
We moedigen iedereen aan om van 18 t/m 22 december in korte broek te lopen. Maar één dag of een hele maand mag natuurlijk ook.  
Zo maken we samen het verschil.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen