Voor bedrijven

Voor bedrijven

Trotseer de kou met collega's 

Of je nou chef-kok, advocaat, verpleegkundige of gepensioneerd bent, iedereen én ieder bedrijf kan meedoen met KiKa Korte Broek. Want op 21 december is het nationale KiKa Korte Broekendag.

Dus, organiseer de kerstborrel in een korte broek! Koud, ludiek én super goed voor de teamspirit! Daar wordt nog heel lang over nagepraat bij het koffiezetapparaat. 

Over KiKa Korte Broek


Zo doe je mee als bedrijf:

 
 • Maak een bedrijfsaccount
 • Start een actiepagina voor jou en je collega's 
 • Haal via de actiepagina zoveel mogelijk geld op voor onderzoek  
 • Draag op 21 december jullie korte broek naar kantoor! 
Maak jullie actiepagina aan


Trotseer de kou met collega's 

Of je nou chef-kok, advocaat, verpleegkundige of gepensioneerd bent, iedereen én ieder bedrijf kan meedoen met KiKa Korte Broek. Want op 21 december is het nationale KiKa Korte Broekendag.

Dus, organiseer dit jaar de kerstborrel in een korte broek! Koud, ludiek én super goed voor de teamspirit! Daar wordt nog heel lang over nagepraat bij het koffiezetapparaat. 

Zo doe je mee als bedrijf:

 
 • Maak een bedrijfsaccount
 • Start een actiepagina voor jou en je collega's 
 • Haal via de actiepagina zoveel mogelijk geld op voor onderzoek  
 • Draag op 21 december jullie korte broek naar kantoor! 
Maak jullie actiepagina aan


Deze bedrijven gingen je voor

"We zijn heel erg trots dat wij ook dit jaar weer hebben mogen helpen met de KiKa Korte Broek campagne. Het is erg inspirerend om de krachten te bundelen met KiKa en te zien wat een impact je samen kan maken. Laten we dit jaar wederom hopen op een fantastisch resultaat. Doe ook mee!"

-

Jules Ruig - MR Marvis

"Ik deed mee, samen met mijn compagnon, omdat mijn zoon Owen kanker heeft gehad. KiKa Korte Broek is een perfecte actie voor ons omdat we bij veel mensen en bedrijven over de vloer komen. Je krijgt veel reacties waarom je midden in de winter in korte broek loopt. De meeste mensen doneerden daarna ook gelijk, dat is toch fantastisch."

-

Gideon - Schilder

Wij doen mee aan KiKa Korte Broek met heel het bedrijf. Het is heel leuk om midden in de winter samen met je collega's met een korte broek aandacht te vragen voor een onderwerp waar ook ons hart ligt: KiKa.

-

EF2

Jij gaat toch ook in je korte broek voor KiKa, net als ons, team Slimpie?! Vanuit Slimpie vinden wij het heel belangrijk om met z’n allen een steentje bij te dragen in de strijd tegen kinderkanker. Want elk kind verdiend een gezonde toekomst!

-

Slimpie

MR Marvis

"We zijn heel erg trots dat wij ook dit jaar weer hebben mogen helpen met de KiKa Korte Broek campagne. Het is erg inspirerend om de krachten te bundelen met KiKa en te zien wat een impact je samen kan maken. Laten we dit jaar wederom hopen op een fantastisch resultaat. Doe ook mee!" - Jules Ruig

Schilders in actie

"Ik deed mee, samen met mijn compagnon, omdat mijn zoon Owen kanker heeft gehad. KiKa Korte Broek is een perfecte actie voor ons omdat we bij veel mensen en bedrijven over de vloer komen. Je krijgt veel reacties waarom je midden in de winter in korte broek loopt. De meeste mensen doneerden daarna ook gelijk, dat is toch fantastisch." - Gideon

Praktische informatie

Hoe kan mijn bedrijf meedoen aan KiKa Korte Broek?
Een KiKa Korte Broek actie starten voor jouw bedrijf werkt als volgt:
 • Maak een actiepagina aan via deze pagina
 • Kies voor ik wil een nieuw team aanmaken*
 • Kies voor type actie 'bedrijf'
 • Vul je teamnaam in, bijvoorbeeld de naam van het bedrijf waar je werkzaam bent. 
* Is er al een team aangemaakt door iemand anders? Kies dan voor ‘ik wil mij bij een bestaand team aansluiten.’

Deel de link van de teampagina en haal zoveel mogelijk sponsorgeld op. Moedig alle collega's aan om in korte broek naar school te komen in de actieweek. Willen jouw collega's ook een individuele pagina? Dan kunnen zij zich aansluiten bij het team.
Is mijn donatie aftrekbaar?
Steun je KiKa met jouw bedrijf, dan is je donatie fiscaal aftrekbaar. KiKa is namelijk een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Het totaal aan aftrekbare donaties mag 50% van de winst bedragen tot maximaal € 100.000.   

Wil je meer weten? Kijk op de website van de Belastingdienst of vraag je belastingadviseur/boekhouder om advies. 
Mag ik ook de hele week mijn korte broek dragen?
Natuurlijk mag je ook een hele week in korte broek.
Wat doet KiKa met het opgehaalde geld?
KiKa financiert onderzoek naar kinderkanker om de genezingskans te verhogen naar 100%. Ook steunt KiKa onderzoek gericht op betere behandelingen en hogere kwaliteit van leven. Kijk op kika.nl voor meer informatie.  
Kunnen we onze eigen creatieve manier bedenken om deel te nemen aan KiKa Korte Broekendag?
Absoluut! We moedigen bedrijven aan om hun eigen unieke draai te geven aan de deelname en ideeën te delen. Wat dacht je van een kerstborrel in korte broek?

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen