Stel je vraag aan KiKa

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht?

Mail naar kortebroek@kika.nl en we helpen je graag!

Navigeer: KiKa Korte Broek Mijn actiepagina Sponsoringen / donaties

KiKa Korte Broek

Wat is KiKa Korte Broek?
KiKa Korte Broek is een campagne van Stichting Kinderen Kankervrij geïnspireerd op de actie van Pim en zijn school in 2020. Toen zijn vriend Rein ziek werd en opeens niet meer op school verscheen, wilde hij iets doen waardoor hij toch iedere dag even aan hem dacht. Dus ging hij in de kou in korte broek naar school. Samen met zijn school haalde hij maar liefst 14.110 euro op voor onderzoek naar kinderkanker. In 2021 heeft KiKa samen met Pim én Rein, waar het gelukkig heel goed mee gaat, de actie nog groter gemaakt. Ruim 800 actievoerders, jong en oud, liepen in december in een korte broek en haalden gezamenlijk ruim 290.000 euro op 
 
KiKa Korte Broek is dit jaar van 18 tot en met 22 december. Tijdens deze week wordt er geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Samen gaan we in korte broek voor KiKa! Want blote benen redden kinderlevens.  
Waar gaat het geld heen?
Het geld dat opgehaald wordt met KiKa Korte Broek wordt geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.  
 
De onderzoeken waarin KiKa investeert richten zich op verschillende aspecten. Denk aan betere medicijnen, minder pijn tijdens behandelingen, meer kans op genezing en een hogere kwaliteit van leven voor patiënten, ook na behandeling. 
 
Lees hier meer over onderzoek en KiKa.  
Wie zijn de ambassadeurs van KiKa Korte Broek?
Deze ambassadeurs van KiKa Korte Broek brengen de campagne dit jaar onder de aandacht:  
 
 • Elin en Fedde 
 • Jan Joost van Gangelen 
 • Fenna Ramos 
 • Levi van Kempen 
 • Gaby van den Brink 
 • Robin van Damme 
 • Simone Levelt 
 • Yannick Metsemakers 
 • Kim van der Weij 
 • David Jurgens 
 
Zij zetten zich geheel belangeloos voor ons in en krijgen niet betaald voor hun deelname aan de campagne.  
Welke korte broek dragen de ambassadeurs?
De korte broek die de ambassadeurs dragen is een broek van MR Marvis. Tijdens KiKa Korte Broek mag jij helemaal zelf bepalen welke korte broek jij aandoet. Wil je toch net zo'n broek als onze ambassadeurs? Neem dan een kijkje op de website van MR Marvis

Mijn actiepagina

Wat kan ik doen op kikakortebroek.nl?
Op dit actieplatform van KiKa kan je eenvoudig een actiepagina aanmaken. Via jouw actiepagina zamel je geld in. Dat gaat heel makkelijk! Je deelt jouw actiepagina met familie, vrienden en kennissen en zij kunnen geld doneren (via iDEAL).  
 
Daarnaast vind je op kikakortebroek.nl alle informatie over de actie. 
Hoe maak ik een actiepagina aan?
Login of maak een account aan. Je kan alleen in actie komen, een team aanmaken of je aansluiten bij een bestaand team. Wanneer je alleen in actie komt dan is jouw pagina alleen voor jou. Als je met jouw klas meedoet of een groep vrienden is het handig om een teampagina te starten. Je deelt dan de link van jullie teampagina en zo haal je gezamenlijk geld op!  
 
Zijn bekenden van jou een actie gestart en wil je in actie komen met dit team? Dan kan jij je aansluiten bij het bestaande team.  
Hoe pas ik mijn actiepagina aan?
De actiepagina of deelnemerspagina kun je altijd tussentijds aanpassen. Ga naar www.kikakortebroek.nl en klik rechtsboven op 'Log in'. Zodra je bent ingelogd klik je rechtsboven op jouw naam en vervolgens op de betreffende actie. Je kunt nu klikken op 'Bewerk pagina'. Je kunt jouw actiepagina alleen bewerken als je bent ingelogd.
Het sponsorbedrag of de naam van een van mijn sponsors is niet zichtbaar. Hoe kan dit?
Als iemand jouw actie sponsort heeft hij of zij de keuze om de naam en/of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op jouw KiKa Korte Broek actiepagina. Als je dit wilt aanpassen kan jouw sponsor een mail sturen naar kortebroek@kika.nl met hierin de naam van de actie en de vraag om dit toch zichtbaar te maken.
Hoe kan ik mijn actie verwijderen van kikakortebroek.nl?
Wil je jouw actiepagina verwijderen? Stuur dan een mail naar kortebroek@kika.nl met de naam van je actie en het verzoek om deze te verwijderen. Wij zorgen er dan voor dat je actie niet meer zichtbaar is op de pagina.
Hoe maak ik een blog/schrijf ik een update bij mijn actie?
Login op jouw sponsorpagina en klik rechtsboven op jouw naam en vervolgens op je actie. Onder de afbeelding van jouw actiepagina klik je op 'Updates', vervolgens klik je op '+ Nieuwe update'. Hier kun je een nieuwe update plaatsen/blog schrijven.
Hoe werkt de QR-code op mijn actiepagina?
Super dat je bent gestart met het werven van sponsoren! Je kunt hiervoor een QR-code maken. Deze vind je op jouw actiepagina. Deze kan je bijvoorbeeld op een zelfgemaakte poster of KiKa collectebus plakken.  
 
Hoe werkt het?  
 1. Ga naar je persoonlijke actiepagina. Zit je in een team? Deel dan jouw teampagina.  
 2. Onder het bedrag wat je tot nu toe hebt opgehaald klik je op de button ‘€ Deel sponsorverzoek.’  
 3. Kies voor een open of vast bedrag.  
Tip: je kunt ook meerdere QR-codes aanmaken.  
 1. Klik vervolgens op ‘Download QR-code.’ 
 2. Je hebt nu een PNG bestand van jouw QR-code. Deze kun je uitprinten om vervolgens te gebruiken op jouw promotiemateriaal.  
 
Iedereen kan jouw QR-code eenvoudig scannen met zijn of haar telefoon.
Dat werkt als volgt:  
 1. Richt je camera op de QR-code. Let op: niet elke telefoon kan een QR-code openen vanuit de camera. Soms moet je eerst een app installeren.  
 2. Open de link.  
 3. Jouw sponsor komt op jouw actiepagina terecht en kan daar een bedrag invullen.  
 4. De sponsor wordt doorgestuurd naar zijn of haar internetbankieren app.  
 5. Yes! Een nieuwe sponsor. De donatie is meteen zichtbaar op jouw actiepagina.   
Let op! Je krijgt een nieuwe QR-code als je de titel van jouw actiepagina wijzigt. Volg dan de stappen nog een keer.  

Sponsoring / donaties

Bij mijn iDEAL betaling krijg ik het IBAN NL2 1INGB 0674773837 te zien. Klopt dat?
Dat is correct. iDEAL donaties worden voor een korte periode door iDEAL op de tussenrekening gestort IBAN NL2 1INGB 0674773837, waarna het wordt overgemaakt op ons rekeningnummer NL89 INGB 0000008118. Jouw gift komt dus absoluut op de juiste plek terecht.
Hoe kan ik contant geld toevoegen aan mijn sponsorteller?
Het beste kun je je eigen actie sponsoren en het bedrag op die manier via iDEAL overmaken. Bij de omschrijving kun je aangeven op welke manier je dit bedrag bij elkaar hebt gekregen. De donatie wordt op deze manier bij je totaalbedrag opgeteld.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties, ongeacht de hoogte, een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik voortijdig stop met mijn actie?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa is dit:

IBAN: NL89 INGB 000 000 8118
BIC: INGB NL2A

Let op: zorg ervoor dat je bij 'onder vermelding van' noemt dat het om KiKa gaat en de naam van de actie die je sponsort.
Stuur vervolgens een mail naar kortebroek@kika.nl. Zodra de donatie door KiKa is ontvangen tellen we dit bij op de sponsorteller van je actiepagina.
Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk om een factuur te ontvangen?
Ja dit is zeker mogelijk. Als je een mail stuurt naar kortebroek@kika.nl met hierin de naam van de actie die je wilt sponsoren, het bedrag dat je wilt sponsoren en de (adres)gegevens voor de factuur zorgen wij ervoor dat je de factuur toegestuurd krijgt.
Mijn (bedrijfs)naam, de boodschap en/of het sponsorbedrag is wel/niet zichtbaar. Hoe pas ik dit aan?
Als je een actie sponsort heb je de keuze om de naam, de boodschap en/of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op de actiepagina. Als je dit wilt aanpassen kan je een mail sturen naar kortebroek@kika.nl met hierin de naam van de actie en de vraag om dit toch zichtbaar te maken.  

Contact


Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)
Olympisch Stadion 11
1076 DE Amsterdam
Postbus 76175
1070 ED Amsterdam

Telefoon : 020-3458535 (kantooruren)
E-mail : kortebroek@kika.nl

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen