Stel je vraag aan KiKa

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht?

Mail naar kortebroek@kika.nl en we helpen je graag!

Navigeer: KiKa Korte Broek Mijn actiepagina Sponsoringen / donaties Missie 538 Over KiKa

KiKa Korte Broek

Wat is KiKa Korte Broek?
KiKa Korte Broek is een campagne van Stichting Kinderen Kankervrij geïnspireerd op de actie van Pim en zijn school in 2020. Toen zijn vriend Rein ziek werd en opeens niet meer op school verscheen, wilde hij iets doen waardoor hij toch iedere dag even aan hem dacht. Dus ging hij in de kou in korte broek naar school. Samen met zijn school haalde hij maar liefst 14.110 euro op voor onderzoek naar kinderkanker. In 2021 heeft KiKa samen met Pim én Rein, waar het gelukkig heel goed mee gaat, de actie nog groter gemaakt. Ruim 800 actievoerders, jong en oud, liepen in december in een korte broek en haalden gezamenlijk ruim 290.000 euro op.

Dit jaar is KiKa Korte Broek van 19 tot en met 23 december en koppelen we de actie aan Missie 538 voor het Prinses Máxima Centrum.
Hoe werkt de samenwerking met Missie 538 en het Prinses Máxima Centrum?
Radio 538 komt dit jaar in actie voor het Prinses Máxima Centrum met hun Missie 538. KiKa streeft als partner van het Prinses Máxima Centrum naar ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. KiKa is de belangrijkste financier van het onderzoek dat in het Máxima plaatsvindt. Daarom steunt KiKa dit jaar de Missie van Radio 538 voor het Máxima, door 100% van de opbrengst van KiKa Korte Broek aan Missie 538 te doneren.
Waar gaat het geld heen?
Missie 538 en KiKa Korte Broek halen geld op voor een zogeheten Clean Room in het Máxima. Sommige kinderen in het Prinses Máxima Centrum worden behandeld met een nieuw soort immunotherapie: CAR T-celtherapie. Dat betekent dat hun eigen afweercellen (T-cellen) zijn geprogrammeerd om de kanker aan te vallen. Voor het programmeren van die cellen, worden deze nu nog naar het buitenland verscheept. Het Máxima bouwt aan een eigen faciliteit met een aantal noodzakelijke Clean rooms, om deze T-cellen zelf aan te passen naar CAR T-cellen. Een clean room is dus eigenlijk letterlijk een steriele kamer waarin de T-cellen optimaal geprogrammeerd kunnen worden. Kinderoncoloog dr. Friso Calkoen: ‘Hiermee zetten we een flinke stap om deze behandeling van de toekomst dichterbij te brengen voor steeds meer kinderen met kanker.’ Kijk op de website van het Prinses Máxima Centrum voor een uitgebreidere uitleg over Clean Rooms.
Wie zijn de KiKa vrienden?
Deze vrienden van KiKa Korte Broek brengen de campagne dit jaar onder de aandacht:

Ties & Pim
Jan Joost van Gangelen
Sterre van Wijlen
Kim Lammers
Dolores Leeuwin
Özcan Akyol
Jasper Demollin
Kim Schoenmaker
 
Zij zetten zich geheel belangenloos voor ons in en krijgen niet betaald voor hun deelname aan de campagne.  
Welke korte broek draagt onze KiKa vrienden?
Het is een korte broek van MR MARVIS. Bestel de broek hier.

Mijn actiepagina

Wat kan ik doen op kikakortebroek.nl?
Op dit actieplatform van KiKa kan je eenvoudig een actiepagina aanmaken om geld in te zamelen. Je kunt ook een deelnemer steunen door te doneren (via iDEAL).

Hoe maak ik een actiepagina aan of doe ik mee met een team?
Login of maak een account aan. Vervolgens kun je kiezen of je alleen in actie komt, een nieuw team wilt starten of bij een bestaand team wil aansluiten.

Als je alleen in actie komt dan is een pagina voor jou alleen. Als je een actie organiseert met meerdere mensen is het handig om een teampagina te starten. Organiseren bekenden van jou een teamactie en hebben ze jou gevraagd om mee te doen? Dan kan jij je aansluiten bij het bestaande team.
Hoe pas ik mijn actiepagina of deelnemerspagina aan?
De actiepagina of deelnemerspagina kun je altijd tussentijds aanpassen. Ga naar www.kikakortebroek.nl en klik rechtsbovenin op 'Log in'. Zodra je bent ingelogd klik je rechtsbovenin op jouw naam en vervolgens op de betreffende actie. Je kunt nu klikken op 'Bewerk pagina'. Je kunt jouw actiepagina alleen bewerken als je bent ingelogd.
Hoe kan ik KiKa Kerstsokken verkopen?
Het is helaas niet meer mogelijk om de KiKa Kerstsokken via jouw actiepagina te verkopen. De KiKa Kerstsokken zijn nog wel verkrijgbaar in onze webshop.

Koop de sokken hier!
Het sponsorbedrag of de naam van een van mijn sponsors is niet zichtbaar. Hoe kan dit?
Als iemand jouw actie sponsort heeft hij of zij de keuze om de naam of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op jouw actiepagina op www.kikakortebroek.nl. Als je dit wilt aanpassen kan de sponsor zelf een mail sturen naar kortebroek@kika.nl met hierin de naam van de actie en de vraag om dit toch zichtbaar te maken.
Hoe kan ik mijn actie verwijderen van kikakortebroek.nl?
Wil je jouw actiepagina verwijderen? Stuur dan een mail naar kortebroek@kika.nl met de naam van je actie en het verzoek om deze te verwijderen. Wij zorgen er dan voor dat je actie niet meer zichtbaar is op de pagina.
Hoe maak ik een blog/schrijf ik een update bij mijn actie?
Login op jouw sponsorpagina en klik rechts bovenin op jouw naam en vervolgens op je actie. Onder de afbeelding van jouw actiepagina klik je op 'Updates', vervolgens klik je op '+ Nieuwe update'. Hier kun je een nieuwe update plaatsen/blog schrijven.
Hoe werkt de QR-code op mijn actiepagina?
Wanneer je een actiepagina hebt aangemaakt, heb je ook een persoonlijke QR-code tot je beschikking. Handig om bijvoorbeeld op een zelfgemaakte poster of KiKa collectebus te plakken! Je kiest zelf het bedrag of laat deze open zodat jouw sponsoren zelf een bedrag kunnen kiezen.

Zo download je jouw persoonlijke QR-code:
1. Ga naar je actiepagina.
2. Onder het opgehaalde bedrag klik je op de button ‘€ Deel sponsorverzoek’.
3. Kies voor een open of vast bedrag (je kunt ook meerdere QR-codes maken).
4. Klik op ‘Download QR-code’.
5. Je hebt nu een PNG bestand van jouw QR-code, je kunt deze bijvoorbeeld uitprinten en gebruiken op een sticker, poster of ander promotiemateriaal dat je gaat gebruiken.

Iedereen kan jouw QR-code eenvoudig scannen met zijn/haar telefoon door de camera te richten op de QR-code (LET OP: niet elke telefoon doet dit automatisch vanuit de camera, soms moet je eerst een app installeren). Na het scannen, kan de sponsor een bedrag invullen (bij de open QR-code) en wordt de sponsor meteen doorgelinkt naar internetbankieren. De donatie is meteen zichtbaar op jouw actiepagina.
Let op dat je een nieuwe QR-code krijgt als jij de titel van jouw actiepagina wijzigt.

Sponsoringen / donaties

Wat gebeurt er met mijn donatie?
Dit jaar komt 100% van de opbrengst van KiKa Korte Broek ten goede aan een clean room in het Prinses Máxima Centrum. Lees hier meer over dit project.
Bij mijn iDEAL betaling krijg ik het IBAN NL2 1INGB 0674773837 te zien. Klopt dat?
Dat is correct. iDEAL donaties worden voor een korte periode door iDEAL op de tussenrekening gestort IBAN NL2 1INGB 0674773837, waarna het wordt overgemaakt op ons rekeningnummer NL89 INGB 0000008118. Jouw gift komt dus absoluut op de juiste plek terecht.
Hoe kan ik contant geld toevoegen aan mijn sponsorteller?
Het beste kun je je eigen actie sponsoren en het bedrag op die manier via iDEAL overmaken. Bij de omschrijving kun je aangeven op welke manier je dit bedrag bij elkaar hebt gekregen. De donatie wordt op deze manier bij je totaalbedrag opgeteld.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties, ongeacht de hoogte, een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik voortijdig stop met mijn actie?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa is dit:

IBAN: NL89 INGB 000 000 8118
BIC: INGB NL2A

Let op: zorg ervoor dat je bij 'onder vermelding van' noemt dat het om KiKa gaat en de naam van de actie die je sponsort.
Stuur vervolgens een mail naar actie@kika.nl. Zodra de donatie door KiKa is ontvangen tellen we dit bij op de sponsorteller van je actiepagina.
Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk om een factuur te ontvangen?
Ja dit is zeker mogelijk. Als je een mail stuurt naar actie@kika.nl met hierin de naam van de actie die je wilt sponsoren, het bedrag dat je wilt sponsoren en de (adres)gegevens voor de factuur zorgen wij ervoor dat je de factuur toegestuurd krijgt.
Mijn (bedrijfs)naam, de boodschap en/of het sponsorbedrag is wel/niet zichtbaar. Hoe pas ik dit aan?
Als je een actie sponsort heb je de keuze om de naam, de boodschap en/of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op de actiepagina. Als je dit wilt aanpassen kan je een mail sturen naar actie@kika.nl met hierin de naam van de actie en de vraag om dit toch zichtbaar te maken.  

Missie 538

Waarom is KiKa Korte Broek gekoppeld aan Missie 538?
KiKa streeft als partner van het Prinses Máxima Centrum naar ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. KiKa is de belangrijkste financier van het onderzoek dat in het Máxima plaatsvindt. Daarom steunt KiKa dit jaar de Missie van Radio 538 voor het Máxima, door 100% van de opbrengst van KiKa Korte Broek aan Missie 538 te doneren. In aanloop naar de actie roepen de Dj's de luisteraar op om ook een korte broek aan te trekken van 19 tot en met 23 december en daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum.
Waar gaat het geld van Missie 538 precies naartoe?
Het geld dat Missie 538 en KiKa Korte Broek ophalen gaat naar de bouw van een zogenaamde 'clean room' in het Prinses Máxima Centrum. Sommige kinderen in het Prinses Máxima Centrum worden behandeld met een nieuw soort immunotherapie: CAR T-celtherapie. Dat betekent dat hun eigen afweercellen (T-cellen) zijn geprogrammeerd om de kanker aan te vallen. Voor het programmeren van die cellen, worden deze nu nog naar het buitenland verscheept. Het Máxima bouwt aan een eigen faciliteit met een aantal noodzakelijke Clean rooms, om deze T-cellen zelf aan te passen naar CAR T-cellen. Een clean room is dus eigenlijk letterlijk een steriele kamer waarin de T-cellen optimaal geprogrammeerd kunnen worden. Kinderoncoloog dr. Friso Calkoen: ‘Hiermee zetten we een flinke stap om deze behandeling van de toekomst dichterbij te brengen voor steeds meer kinderen met kanker.’ Kijk op de website van het Prinses Máxima Centrum voor een uitgebreidere uitleg over Clean Rooms.

Over KiKa

Heeft KiKa een CBF keurmerk?
KiKa heeft sinds april 2010 het CBF Keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op een verantwoorde wijze bezig houden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.
Beschikt KiKa over een ANBI?
Ja, KiKa is aangemerkt al ANBI en daarom zijn jouw giften belasting aftrekbaar.  

Contact


Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)
Olympisch Stadion 11
1076 DE Amsterdam
Postbus 76175
1070 ED Amsterdam

Telefoon : 020-3458535 (kantooruren)
E-mail : actie@kika.nl

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen