Over KiKa
Korte Broek


Terugblik 2023

Over KiKa
Korte Broek

Terugblik 2023
KiKa Korte Broek is een jaarlijkse actie van Stichting Kinderen Kankervrij, bedacht in 2020 door Pim (toen 11) voor zijn toen nog zieke vriend Rein. Sindsdien draagt heel Nederland in december een korte broek, zelfs als het héél koud is, om aandacht te vragen én geld in te zamelen voor álle kinderen met kanker.


Waarom een korte broek?

Een korte broek in de winter valt op waardoor je laat zien dat je kinderen met kanker niet in de kou laat staan. Wedden dat je wordt aangesproken op straat? Dan kan je mooi vertellen waarvoor je dit doet. Zet je beste, blote beentje voor en trek aan die korte broek. Zo helpen we samen kinderkanker de wereld uit.

Terugblik 2023

KiKa Korte Broek ambassadeurs 2023

Ambassadeurs 2023

Elin (11) en Fedde (8) waren de boegbeelden van KiKa Korte Broek 2023. Samen met onder andere Jeugagent Kim, brandweervrouw Gaby en TV presentatrice Fenna Ramos gingen zij vijf dagen lang in korte broek!

 Jeugagent Kim, brandweervrouw Gaby en TV presentatrice Fenna Ramos doen al met ze mee, waar wacht je nog op!

HET ONTSTAAN VAN KIKA KORTE BROEK

In 2020 vertelde Pim uit Doetinchem (toen 11 jaar) dat toen zijn vriend Rein ziek werd en opeens niet meer op school kwam, hij iets wilde doen waardoor hij toch iedere dag even aan hem dacht. “Dus ging ik in de kou in mijn korte broek naar school!”. De school van Pim en Rein besloot ook mee te doen. En in de laatste week voor de kerstvakantie gingen alle leerlingen en docenten van basisschool De Zonneboom uit Doetinchem in een korte broek naar school. Daarmee haalden zij maar liefst € 14.110,00 op voor onderzoek naar kinderkanker.

HET VERVOLG...

Gelukkig gaat het sinds 2021 heel goed met Rein. Hij is klaar met de behandelingen en kan weer naar school. En daarom kwam Rein in 2021 sámen met Pim in actie voor KiKa! Samen trokken zij in december 2021 hun korte broek weer uit de kast. Om aandacht te vragen én geld op te halen voor kinderen met kanker.

VOOR ALLE KINDEREN

Dit jaar hebben we twee nieuwe ambassadeurs van KiKa Korte Broek: Ties (11) en Pim (13). Zij roepen álle kinderen in Nederland op om met ze mee te doen dit jaar! Dus trek jij tussen 19 en 23 december ook je korte broek aan?  

EN ZEKER OOK VOLWASSENEN

Als volwassene kun je natuurlijk niet achterblijven. Daarom roept KiKa ook alle volwassenen op om mee te doen. Hoe? Trek in de week van 19 t/m 23 december je korte broek aan en daag zoveel mogelijk familie, vrienden en collega's uit om hetzelfde te doen. Sponsor jezelf of steun de actie van een ander. Samen maken we het verschil.

DEEL JOUW OUTFIT

Vergeet niet in de week van 19 t/m 23 december jouw outfit te delen via social media en deel daarbij de donatielink naar jouw actiepagina en de hashtag #kikakortebroek.

Laten we er samen een nog groter succes van maken!


ALLEEN DONEREN

Trek jij je korte broek liever pas in de zomer weer aan, maar wil je de actie wel steunen? Dat kan natuurlijk ook. Maak via deze knop een mooie donatie over of sponsor een actievoerder. Samen maken we het verschil!


DONEER DIRECT     SPONSOR ACTIEVOERDER 


PIM & REIN IN 2021


TIES & PIM IN 2022

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen