Zo begon het!

Zo begon het!

2020: Pim & Rein

In 2020, besloot Pim (toen 11), om in actie te komen voor zijn vriend Rein, die kinderkanker kreeg. Rein kon niet langer naar school komen en werd behandeld in het ziekenhuis. Pim wilde iets doen zodat hij elke dag aan hem dacht. Zijn oplossing? Hij besloot in de kou met een korte broek naar school te gaan. De school van Pim en Rein was onder de indruk en besloot zich aan te sluiten. In de laatste week voor de kerstvakantie liepen alle leerlingen en docenten van basisschool De Zonneboom uit Doetinchem in korte broeken naar school en haalden maar liefst € 14.110,00 op voor onderzoek naar kinderkanker.  

Praktische informatie

Wanneer is KiKa Korte Broek?
De KiKa Korte Broekenweek is dit jaar van 18 t/m 22 december. 
Hoe kan ik meedoen?
Via de website kan je een actiepagina aanmaken. Dat gaat als volgt. Login of maak een account aan. Je kan alleen in actie komen, een team aanmaken of je aansluiten bij een bestaand team. Wanneer je alleen in actie komt dan is jouw pagina alleen voor jou. Als je met jouw klas meedoet of een groep vrienden is het handig om een teampagina te starten. Je deelt dan de link van jullie teampagina en zo haal je gezamenlijk geld op!  
 
Zijn bekenden van jou een actie gestart en wil je in actie komen met dit team? Dan kan jij je aansluiten bij het bestaande team.  

Meld je hier aan voor KiKa Korte Broek. 

Hoe werf ik sponsoren?
Durf te vragen! Vraag familie, kennissen en vrienden om jou te sponsoren. Je zult merken dat veel mensen bereid zijn om jouw korte broeken actie te sponsoren. Doordat jij afziet in de kou zien mensen dat jij je echt inzet voor kinderen met kanker.

Wij hebben ook nog een aantal goede tips voor je. Bekijk ze hier.
Kan iedereen zijn/haar eigen creatieve manier bedenken om deel te nemen aan KiKa Korte Broeken?
Zeker! Je kan je eigen manier bedenken om aandacht te geven aan jouw KiKa Korte Broeken actie. Maar het belangrijkste is dat mensen snappen waarom jij een korte broek aan hebt in de winter. Ga bijvoorbeeld langs de deuren in korte broek en zamel geld in voor KiKa. 
Wat doet KiKa met het opgehaalde geld?
KiKa financiert onderzoek naar kinderkanker om de genezingskans te verhogen naar 100%. Ook steunt KiKa onderzoek gericht op betere behandelingen en hogere kwaliteit van leven. Kijk op kika.nl voor meer informatie.  

Dit was KiKa Korte Broek 2023

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen