Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

KiKa Korte Broek

Traditiegetrouw roepen we de week voor kerst heel Nederland op een korte broek aan te trekken. Naar school, het werk of de sportschool. Deze week doe jij alles in korte broek! Zo vraag je aandacht voor kinderen met kanker én haal je geld op voor meer onderzoek naar kinderkanker. 

In 2024 zijn we er weer! Jij ook? 

Terugblik 2023

Zo ziet de KiKa Korte Broekenweek eruit

In actie komen tijdens KiKa Korte Broek is supersimpel! De week voor kerst trek jij je korte broek aan ongeacht het weer! Hoe kouder, hoe beter. Iedereen vraagt zich af waarom jij een korte broek draagt in de winter! Wedden dat jij daar vragen over krijgt? 

Door een korte broek aan te trekken vraag je dus aandacht voor kinderen met kanker. Vertel mensen waarom je dit doet en laat je sponsoren via jouw actiepagina.

Over de campagne

Fenna Ramos, Levi van Kempen, jeugdagent Kim en vele anderen deden dit jaar mee aan KiKa Korte Broek. Wil jij meer weten over deze actie? En waarom een korte broek zo belangrijk is in de strijd tegen kinderkanker?

Praktische informatie

Wanneer is KiKa Korte Broek?
KiKa roept iedereen op om van 18 t/m 22 december een korte broek aan te trekken.
Waarom een korte broek?
Een korte broek in de winter valt op waardoor je laat zien dat je kinderen met kanker niet in de kou laat staan. Wedden dat je wordt aangesproken op straat? Dan kan je mooi vertellen waar je dit voor doet. Zet je beste beentje voor en trek aan die korte broek. Zo helpen we samen kinderkanker de wereld uit.
Kan ik meedoen met een groep?
Zeker! Alleen meedoen is leuk maar met een groep meedoen is nog véél leuker. Je kan een teampagina aanmaken of aansluiten bij een bestaand team. Doe bijvoorbeeld mee met jouw klas of roep je hele school op om in actie komen. Ook als bedrijf is het superleuk om mee te doen aan KiKa Korte Broek. 

In het aanmeldformulier spreekt het voor zich. Maak een nieuw team aan of sluit je aan bij een team. 
Hoeveel geld moet ik ophalen?
KiKa is blij met alle donaties. Groot en klein. Je hoeft dus geen minimaal bedrag op te halen. Maar jij gaat toch ook voor een prachtig sponsorbedrag?
Zijn er tips en tricks voor het ophalen van sponsorgeld?
We hebben alvast een aantal leuke tips op een rijtje gezet. Klik hier om ze te bekijken. Kom jij in actie met je school? Download dan het activatiepakket met handige tips en tricks, superhandig voor jouw juf of meester!  
Tot wanneer kan ik meedoen?
De actie loopt af op 22 december. Een actiepagina aanmaken kan t/m 24 december.
Wat is het doel van KiKa Korte Broek?
Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Gelukkig worden steeds meer kinderen beter. Maar 1 op de 5 redt het niet. 
KiKa steunt onderzoek zodat behandelingen beter worden en ieder kind met kanker geneest in de toekomst. 
Mag ik zelf weten welke dag ik een korte broek draag?
We moedigen iedereen aan om van 18 t/m 22 december in korte broek te lopen. Maar één dag of een hele maand mag natuurlijk ook.  
Zo maken we samen het verschil. 

Staat jouw vraag er niet tussen?

Bekijk alle FAQ's

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen