Samen met Missie 538 in actie voor
het Prinses Máxima Centrum

SAMENWERKING KIKA EN MISSIE 538

Jaarlijks krijgen in Nederland bijna 600 kinderen kanker. Een op de vier kinderen overleeft deze ziekte niet. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) streeft als partner van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie naar ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. KiKa is de belangrijkste financier van het onderzoek dat in het Máxima plaatsvindt. Daarom steunt KiKa dit jaar de Missie van 538 voor het Máxima, door 100% van de opbrengst van KiKa Korte Broek aan Missie 538 te doneren. 

WAAR HALEN WE GELD VOOR OP

Sommige kinderen in het Prinses Máxima Centrum worden behandeld met een nieuw soort immunotherapie: CAR-T-celtherapie. Dat betekent dat hun eigen afweercellen (T-cellen) zijn geprogrammeerd om de kanker aan te vallen. Voor het programmeren van die cellen, worden deze nu nog naar het buitenland verscheept. Het Máxima bouwt aan een eigen faciliteit met een aantal noodzakelijke clean rooms, om deze T-cellen zelf aan te passen naar CAR-T-cellen. Een clean room is dus eigenlijk letterlijk een steriele kamer waarin de T-cellen optimaal geprogrammeerd kunnen worden. Kinderoncoloog dr. Friso Calkoen: ‘Hiermee zetten we een flinke stap om deze behandeling van de toekomst dichterbij te brengen voor steeds meer kinderen met kanker.’ Kijk op de website van het Prinses Máxima Centrum voor een uitgebreidere uitleg over clean rooms.

DE ACTIEWEEK VAN MISSIE 538

In de actieweek kun je rechtstreeks via Radio 538 plaatjes aanvragen of meebieden in de veiling, maar de Dj's roepen de luisteraar ook op om in hun KiKa Korte Broek te lopen van 19 t/m 23 december en daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor de Missie. We doen het dit jaar niet alleen. Deze geweldige KiKa vrienden zijn het gezicht van KiKa Korte Broek 2022:

TIES & PIM
JAN JOOST VAN GANGELEN

STERRE VAN WIJLEN

KIM LAMMERSDOLORES LEEUWINÖZCAN AKYOLJASPER DEMOLLINKIM SCHOENMAKER

HEB JE VRAGEN? BEKIJK DE VEELGESTELDE VRAGEN HIER OF NEEM CONTACT MET ONS OP. DAT KAN VIA KORTEBROEK@KIKA.NL OF 020-3458535. WE HELPEN JE GRAAG VERDER!

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen